אז לפי שתשאלו- כן, ראיתי את "אמילי בפריז". וכן, זו סדרה טפשית ורדודה אבל גם כייפית לאללה (בטח עכשיו כשפריז נראית לנו כה רחוקה). ולמה אני מקדישה לה פוסט? כי יש בה המון רעיונות לשיווק בכלל ולשיווק בדיגיטל ובסושיאל בפרט, שגם אנחנו יכולים ליישם כדי לקדם את הלמידה בארגון: תוכניות למידה, כנסים ואירועים לימודיים, הטמעת מערכת למידה חדשה וכל פעילות למידה אחרת.
בשיווק דיגיטלי בסושיאל הרעיון הוא לנצל את הפלטפורמות הדיגיטליות השיתופיות, בתוך ומחוץ לארגון, כדי להעלות את המודעות של העובדים לפעילויות הלמידה ולהגביר את המעורבות וההשתתפות שלהם.
איזה פלטפורמות רלוונטיות מבחינתנו?
קבוצות-דיון ופורומים דיגיטליים, רשת חברתית חיצונית או פנים-ארגונית (פייסבוק, יוטיוב וכו'), קבוצות ווטאספ, בלוג פנים-ארגוני וכל פלטפורמה שיתופית אחרת שהעובדים נמצאים בהן, מגיבים ומעורבים בהם בצורה אקטיבית- כלומר משתפים אחרים במחשבות ובחוויות שלהם.
אבל יש פה קאץ'.
זה לא פשוט לגרום לעובדים לדבר בדיגיטל על פעילויות הלמידה שלנו (ועוד יותר אם הם לא שייכים לדור המילניאלז). כדי שעובדים ישתפו במשהו הוא צריך להיות "שווה" שיתוף. ואיך נגיד את זה בעדינות, פעילויות למידה לא תמיד נמצאות בראש מעייניהם.
איך בכל זאת נעשה את זה? הנה 3 רעיונות:
1 - תנו לעובדים להחליט
כדי להכריע בויכוח על קמפיין בישום מעורר-מחלוקת (שבו דוגמנית צולמה בעירום),
אמילי מציעה- בואו ניתן ללקוחות שלנו לקבוע!
היא מפרסמת את סרטון הפרסומת בטוויטר ומצרפת שאלה: "Sexy or Sexist?".
הסקר גורר תגובות ודיונים ומעלה את המודעות של הקהל למותג בצורה משמעותית.
איך ניישם?
אם נפרסם את השאלה עוד בשלב התכנון של פעילות הלמידה החדשה – נוכל לא רק "להרגיש" לאן נושבת הרוח, אלא גם לייצר סקרנות וציפייה.
אפשר לייצר סקר דיגיטלי עם שאלה אחת שרלוונטית לנושא ושתי תשובות אפשריות. השאלה צריכה להיות מסקרנת, כדי למשוך אנשים להגיב, והתשובות צריכות להיות קצרות וחד-משמעיות ("שחור-לבן").
כמו פה למשל: (מוזמנים להגיב)
2 - הזמינו משפיענים להתנסות ולשתף בדיגיטל
אמילי, שהופכת בסדרה למשפיענית עם קהל גדול שעוקב אחריה באינסטוש, משתפת את החוויות והמחשבות שלה. באחד הפרקים, היא משתפת תמונות מיום צילומים לקמפיין. בפעם אחרת, היא מוזמנת ע"י מותג קוסמטיקה לאירוע מיוחד למשפיענים, מקבלת מתנה ומשתפת באינסטגרם את המחשבות שלה על המוצרים.
תמונות: נטפליקס
איך ניישם?
נאתר עובד או עובדת שהם סוג של סלב בארגון. כזה שאחרים מעריכים את דעתם. ואז ננסה לרתום אותם לשתף ברשת החברתית הארגונית או בפלטפורמה שיתופית אחרת.
אפשר לצלם אותם לסרטון שיווקי, לבקש מהם לשתף את חווית הלמידה שלהם בפלטפורמה השיתופית, לכתוב מאמר קצר או לצלם וידאו-בלוג (ולוג)- העיקר שהשיתוף יהיה מנקודת המבט שלהם ובקול האותנטי שלהם.
אם יש לכם כמה משפיענים בארגון, אפשר להזמין אותם ל"אירוע השקה" או לפיילוט מיוחד רק בשבילם, לאפשר להם להתנסות בפעילויות הלמידה ולפנק אותם עם צ'ופרים קטנים. כמובן לא לשכוח לתעד את האירוע ולתקשר בארגון.
3 - הפתיעו אותם במרחב הארגוני
כחלק מקמפיין למזרנים איכותיים, אמילי מציעה להציב מיטה בכיכר מרכזית בפריז (לא משהו שרואים כל יום), ולהציע לאנשים להגיע כדי "לישון איתנו מתחת לכוכבים".
הקמפיין שלה חדשני, מפתיע ומייצר מעורבות גבוהה.
תמונות: נטפליקס
איך ניישם?
אפשר להציב שילוט מפתיע או משעשע באיזורים מרכזיים בארגון, שיזמין עובדים להצטלם ולשתף בפלטפורמות הארגוניות. למשל רולאפ עם "חור" לפרצוף. או תמונה משעשעת שאפשר להפוך בקלות למים (MEME) ולשתף בדיגיטל.
אפשר למקם במיקום מרכזי בארגון אלמנט ויזואלי שיהיה "שווה שיתוף"- למשל חפץ בגודל ענק, או "תחפושת" לחפץ או ציוד שנמצא במרחב (ספסל, קיר, צינור וכו').
ואפשר גם למשחק את זה- למשל, לפזר קופסאות בריחה בכמה אזורים בארגון, ולהכריז על תחרות: מי שיצליח לפצח את הקופסה וישתף בפלטפורמה הארגונית, יזכה בפרס שנמצא בתוכה.
תנו להם סיבה לשתף בדיגיטל, למשל ע"י התייחסות מפתיעה למרחב הפיזי
אם בא לכם לדעת עוד-
בפוסט הזה כתבתי על איך יוצרים תוכן ויראלי ובפוסט הזה יש עוד המון טיפים לכתיבת תוכן לדיגיטל (כי לכתיבה לדיגיטל יש כללים משלה).
יאללה, בואו נשווק את הלמידה גם בדיגיטל!