דמיינו שמחלקת הלמידה שלכם יכולה לעשות שינוי אמיתי בעולם. אמיתי, בלי ציניות. אחת הדרכים לעשות את זה נקראת "אימפקט מרקטינג", או בשמה האחר- Brand Activism. בפוסט הפעם נכיר את הטרנד (שהוא ממש לא רק טרנד אלא דרך חיים!) ונראה איך אפשר ליישם אותו גם במחלקת הלמידה בארגון.
אבל לפני כן:
הפוסט הזה הוא הפוסט השלישי בסדרת פוסטים על טרנדים שיווקיים מהזווית של אנשי הלמידה בארגונים.
זה הפוסט הראשון על שיווק הלמידה באמצעות משפיענים בארגון
וזה הפוסט השני על שיווק הלמידה באמצעות "מהדורה מוגבלת"
הטרנד: "אימפקט מרקטינג"
לפי מחקר גלובלי מהשנה האחרונה (2022), 58% מהאנשים בוחרים לקנות מותגים על סמך הערכים והאמונות שלהם. צרכנים היום מצפים מחברות וממותגים להתנהג באופן ערכי, להביע עמדות חברתיות ברורות ולפעול ליצירת אימפקט חברתי וסביבתי.
חברות ומותגים שמאמצים אג'נדה חברתית אמיתית (ולא רק בשביל המכירות), זוכים לצמיחה משמעותית יותר ממותגים אחרים. לדוגמה, חברת יוניליבר דיווחה על 69% יותר צמיחה במוצרים "ירוקים".
המושג של "אימפקט מרקטינג" מתייחס לפעולות שחברות עושות כמו תמיכה כלכלית בעמותות, יצירת מוצרים ייחודיים עם תרומה חברתית/סביבתית, יצירת תוכן וקמפיינים שמעצבים דעת-קהל לטובת שינוי חברתי/סביבתי, ועוד.
לדוגמה, חברת REEBOK יצרה לכבוד חודש הגאווה קולקציית יוניסקס של ביגוד ונעליים, ותרמה מכל קנייה לטובת ארגון הנוער הגאה "איגי".
חברת נייקי יצאה עם קמפיין פשוט אבל חזק, מייד אחרי רצח ג'ורג' פלויד בארה"ב. בקמפיין הם שינו את הסלוגן הידוע (just do it) לטובת הקריאה שלא להתעלם מגזענות:
איך תיישמו את הטרנד לטובת קידום הלמידה?
אם נתייחס למחלקת הלמידה כאל מותג שמתקיים בתוך הארגון וכחלק ממנו, אפשר ליישם "אימפקט מרקטינג" באופן שיתרום למיצוב המחלקה ולקידום הלמידה בארגון, ולא פחות חשוב- יעשה את העולם קצת יותר טוב.
המלצה חשובה לפני התכל'ס:
תזכרו שאנשים לא טיפשים והם "מריחים" חוסר אותנטיות מרחוק. אין טעם לתקשר מסרים חברתיים/סביבתיים רק רק מטעמים שיווקיים או כדי להיות "טרנדיים". תתחילו הפוך- תחשבו איך אתם רוצים לעשות טוב יותר לאנשים ולארגון. השיווק תמיד צריך לבוא אחרי. אבל מצד שני, אל תשכחו אותו ואל תניחו ש"כולם כבר ישימו לב לבד".
יאללה לתכל'ס – ככה תיישמו אימפקט מרקטינג במחלקת למידה:
- קיימו חשיבה אמיתית ועמוקה בתוך המחלקה ותגבשו אג'נדה חברתית/סביבתית שמדויקת לכם. תבררו אם הארגון שלכם חרט על דגלו ערכים חברתיים מסוימים, כמו שמירה על הסביבה, צמצום אי שוויון מגדרי, הגברת השוויון לאנשים עם מוגבלות וכו', ותנסו להתחבר לשם. תחשבו גם מה חשוב לכם באופן אישי, ומה חשוב לעובדים (ל"צרכנים" שלכם). מתוך השילוב של כל אלה, נסו לגבש אג'נדה מדויקת וברורה – ערך אחד או שניים שהכי חשוב לכם לקדם.
- עשו שיעורי בית. תזכרו שלפעולות שלכם יש השפעה, ולכן חשוב להיות מדויקים במה שאתם עושים ומשדרים החוצה. למשל, אם אתם רוצים לקדם שוויון והכלה של אנשים עם מוגבלות, חשוב ללמוד על הנושא ולהבין לעומק מהי מוגבלות, אילו סוגי מוגבלות קיימים ומהם האתגרים של אנשים עם מוגבלות, כדי שתוכלו להבין איך אפשר לייצר אימפקט בתחום הלמידה.
- חשבו על דרכים לקידום האג'נדה ותבנו תוכנית פעולה שתהפוך את האג'נדה הזו לדרך החיים שלכם. למשל:
קיימות/שמירה על הסביבה- לצמצם או לבטל לחלוטין הדפסת חומרי הדרכה; לוותר על שימוש בכלים חד פעמיים בקפטריות שבאזור המחלקה; לרכוש ציוד מתכלה בלבד.
הכלה וגיוון – פה יש המון רעיונות.
צמצום אי שוויון מגדרי – לשלב תמונות ואיורים שמייצגים באופן שווה את שני המינים במצגות ובחומרי ההדרכה; לשים לב שבכל פאנל או אירוע למידה יש ייצוג שוויוני לנשים; לארגן יום הדרכות והרצאות של עובדות ומנהלות מהארגון, ולא רק ביום האישה הבינלאומי…
אלה כמובן רק כמה דוגמאות. יש עוד המון דרכים שאנחנו יכולים לייצר אימפקט, גם אם הוא קטן- תזכרו שבסוף זה מצטבר! - תקשרו את הפעולות שלכם בתוך המחלקה, בארגון וגם לשותפים וללקוחות החיצוניים שלכם. תיקשור האג'נדה החברתית חשובה קודם כל פנימה, לעובדי המחלקה הוותיקים והחדשים (כבר בשלב האונבורדינג למחלקת הלמידה), כי הם השגרירים של האג'נדה הזו כלפי חוץ.
וכמובן שחשוב לתקשר את הפעולות שאתם עושים גם כלפי חוץ.
אפשר למשל לפרסם פוסט על ההרצאה (המקצועית!) שהעבירה עובדת/מנהלת מהארגון. או להפיץ סרטון קצר עם כל הפעולות שעשיתם לאחרונה במחלקת הלמידה לטובת קידום הנושא.
המטרה היא שבסופו של דבר, העובדים (או הלקוחות/השותפים) יחברו בין מחלקת הלמידה ובין הערכים החברתיים-סביבתיים שאתם מקדמים. המיתוג הזה יחזק את הקשר שלהם אליכם לאורך זמן, וזה יותר חזק מכל פעילות שיווקית חד-פעמית כזו או אחרת!
רוצים לדעת עוד על "אימפקט מרקטינג"?
שימו לב לפרק המרתק הזה בפודקאסט של מירן פחמן, Ear catcher, שמראיין את שירלי קנטור, יועצת לאחריות תאגידית.
נתראה בפוסט הבא!