צריכים רעיונות רעננים לשיווק הלמידה בארגון? מוזמנים לסדרת פוסטים חדשה. בכל פוסט אתמקד בטרנד שיווקי אחד שבחרתי על סמך מחקרים מהארץ ומהעולם (כמו המחקר הזה של דלויט וסקר המפרסמים), ועל סמך מה שהכי רותח עכשיו בעולם השיווק – ואעסוק בו מהזווית של אנשי הלמידה בארגונים.
הטרנד: שיווק באמצעות משפיענים
הפוסט הראשון בסדרה יתמקד בתופעת שיווק המשפיענים, או באנגלית (תמיד נשמע יותר טוב..)- INFLUENCER MARKETING.
לא מדובר בתופעה חדשה, אבל היא מתחזקת יותר ויותר במקביל לצמיחה הגוברת של הרשתות החברתיות. "משפיענים" (אינפלואנסרים) הם מובילי דעת קהל, יוצרי תוכן שיש סביבם קהילה של אנשים שעוקבים אחריהם ושרוצים לשמוע אותם. זה יכול להיות ביוטיוב, בפייסבוק, באינסטגרם, בטיקטוק, בניוזלטר, בבלוג או בכל פלטפורמה אחרת.
למשל, הדוגמה הכי בולטת היא כריסטיאנו רונלדו, שנמצא במקום הראשון ברשימת המשפיענים שמרוויחים הכי הרבה באינטגרם. לרונלדו יש 460 מיליון עוקבים (!), והוא מקבל מיליוני צפיות על כל מוצר שהוא מקדם באינסטגרם.
היום כל אחד יכול להיות משפיען בעצמו- ליצור תוכן ולהשפיע על אחרים (כתבתי על זה בפוסט הקודם), ובשנים האחרונות צומחת
התופעה החדשה של מיקרו וננו-משפיענים.
אם פעם אנשי שיווק רצו לעבוד עם משפיען אחד גדול שיש לו המון עוקבים, היום המגמה היא לעבוד עם כמה משפיענים "קטנים" במקביל, שיש להם פחות עוקבים. המשפיענים הקטנים נתפסים אמינים יותר בהשוואה למשפיענים הגדולים, ושימוש במספר משפיענים קטנים במקביל מייצר באזז בקנה-מידה רחב יותר. למשל, חן מזרחי, יוטיוברית ובלוגרית בתחום הבישול, עם 160 אלף עוקבים ביוטיוב (מעט יחסית למאות המיליונים של רונלדו)- מקדמת תנורים של מותג מסוים. מהצד של המותג, כנראה ששיתוף הפעולה הזה לא עלה להם הרבה, ומהצד השני יש כאן חיבור מדויק מאוד בין המשפיענית וקהל הבשלנים שעוקב אחריה ובין מותג התנורים.
איך תיישמו את הטרנד לטובת קידום הלמידה?
שיווק הלמידה באמצעות משפיענים יכול לעזור לכם לייצר בולטות ולהביא משהו "אחר", אותנטי וייחודי יותר בתוך מהלכי השיווק השוטפים שלכם.
איך ניישם את הטרנד הזה גם אצלנו במחלקת הלמידה?
ב- 5 צעדים:
- חשבו אילו "מוצרי למידה" חשוב לכם לקדם– תוכניות למידה חדשות? פודקאסט חדש? ניוזלטר? משהו אחר? כדאי להתמקד במוצרים חדשים או בכאלה שרמת המעורבות/ההשתתפות של העובדים לא מספקת, ולכלול את שיווק המשפיענים כחלק מקמפיין שלם.
- אתרו את האינפלואנסרים בארגון – מומחי תוכן שמייצרים תוכן באופן שוטף לקהילה המקצועית שלהם או לכלל הארגון: כותבים בפלטפורמות ארגוניות (רשת חברתית ארגונית, פורטל, ניוזלטר וכו'), מקליטים פודקאסטים, מצלמים סרטונים וכו'. בדקו איפה הם יוצרים את התוכן- לפעמים מומחה תוכן יפרסם בערוצים שונים.
- תחשבו מה כל אחד מהאינפלואנסרים יכול לעזור לכם לקדם, באופן שייראה אותנטי ולא מלאכותי. שימו לב שכדי שהקידום ייתפס אמין, חשוב שהחיבור בין האינפלואנסר ל"מוצר" הלמידה יהיה מדויק. חישבו במיוחד על הנושא שבו הם מתמחים ועל הקהל שעוקב אחריהם.
- פנו אליהם ותבדקו איתם איך תוכלו לשתף פעולה. הקידום יכול להתבצע בדרכים שונות, החל מאזכור של "מוצר" הלמידה ועד לתוכן שמוקדש כולו ל"מוצר" הלמידה. למשל: איש מכירות שמעלה סרטון או תמונה שלו מקורס מכירות, או כותב על מאמר מעניין שקרא בניוזלטר של מחלקת למידה בנושא מכירות; מנהל צוות שכותב מאמר על בניית מצגות, ומשלב בו קישור לערוץ היוטיוב הארגוני שמכיל סרטוני הדרכה על עיצוב מצגות אפקטיביות.
- העבירו להם דגשים ומסרים עקרוניים שהייתם שמחים שיעבירו, אבל רצוי שלא לכתוב להם את התוכן עצמו ובטח שלא לעודד אותם לכתוב משהו שהם לא מאמינים בו. תנסו לזהות איפה הם צריכים יותר עזרה, אבל תנו להם ליצור את התוכן בשפה ובסגנון שלהם- ככה זה ייראה הכי אותנטי ויהיה הכי מדויק לקהל שעוקב אחריהם.
רוצים ללמוד עוד על שיווק משפיענים? בבקשה:
- מאמר באתר איגוד השיווק הישראלי, שכולל תיאור מרתק של המגמות העולמיות בנושא שיווק באמצעות משפיענים: "שיווק משפיענים – הדור הבא"
- פרק בפודקאסט "המנגל" שממחיש איך נראה שיווק משפיענים בעולם השיווק: פרק 147: איך עובדים עם משפיענים ויוצרי תוכן
- פרק בפודקאסט Behind the Numbers על מיקרו וננו-משפיענים וטרנדים נוספים
- פוסט בבלוג של יונית צוק, "הבלוגריסטית" על משפיעני רשת
נתראה בפוסט הבא, עם עוד טרנד שיווקי שתוכלו לאמץ בקלות בעולם הלמידה.